2013-09-10 15:58:11• hírek • Póti Orsolya

Negyvenen vettek részt az emléktúrán

A szatmárnémeti természetjárók szeptember 8-án emléktúrát szerveztek a Fokhagymás völgyébe és a Diós kertbe, ahol megemlékeztek Csillag Antalról, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium egykori földrajztanáráról.

A túrán idén összesen 40 - 7 és 70 év közötti - természetjáró vett részt, akik remek hangulatban és csodálatos napsütésben érkeztek meg Nagybányára, a Ligetbe, majd innen a Jókai dombon keresztül a Fokhagymás völgyén áthaladva a Diós kertbe.

„A Diós kert egy csörgedező patak melletti gyönyörű tisztás tele diófákkal és szépen kialakított szalonnasütő helyekkel, padokkal és asztalokkal" - magyarázta Vadady-Filep Gyula túravezető.

A kirándulók egy kis pihenés és szalonnasütés után megemlékeztek Csillag Antal tanár úrról, aki szintén nagy rajongója volt a természetnek, és számtalan kirándulást szervezett szebbnél szebb helyekre, ezáltal is megszerettetve minél több emberrel a vidékünket.

„A nap végén mindenki kissé elfáradva, de csodálatos élményekkel tért haza a kirándulásról" - mondta el a főszervező, aki arról is beszámolt, hogy szeptember 15-én a Kakastaréjra szerveznek gyalogtúrát. A részletekért kattints ide.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: